Руски ботове в Twitter активно са разпространявали съобщенията на Доналд Тръмп

...
Руски ботове в Twitter активно са разпространявали съобщенията на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Руски ботове са генерирали 470 000 ретуита на Тръмп за 66 дни

Руски ботове  в Twitter интензивно са разпространявали известията на Доналд Тръмп в обществената мрежа по време на акцията за избор на президент на Съединени американски щати, заяви Bloomberg с позоваване на изказване на компанията Twitter, предоставено на американския сенат.

Само за интервала от 1 септември до 15 ноември 2016 година ботовете са  репостнали към 470 000 пъти  различни  известия на Тръмп . За съпоставяне - през същия интервал те са популяризирали едвам 50 000 туита на Хилари Клинтън.

Междувременно от съветските сметки са  отговорни за 48 до 73 %  от ретуитовете на  публикации от портала Wikileaks , който поместваше откраднати от съветските хакери мейли на Демократическата партия за да дискредитират Клинтън.

Установено е, че ботовете са  публикували 2.12 милиона известия,  които са били  видени общо 455 милиона пъти  от консуматори на мрежата.

От Twitter допълват, че съветската интервенция не се е лимитирала с потреблението на автоматизирани сметки. Профили, свързани с поддържаната от съветското държавно управление Агенция за интернет изследвания са се опитвали да въздействат на публицисти и обществени фигури. 
Стоящите зад някои от тези профили са се  опитвали да се показват за новинари, членове на неправителствени организации и за политически ангажирани американци.

 

От такива сметки са били  организирани митинги  и демонстрации, някои от тях даже са свързани с провокиране на принуждение и свирепост.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР